Holland hónapok - egy borsodi srác Groningenben

Visszaszámlálás - már csak 16 nap

2017. január 14. 18:47 - Kovács_Bence

promo_1002_hu.jpg2017. január 31. Kedd, 13:00 Debrecen-Eindhoven, a Wizz Air W6 7861 járata. Több, mint egy egyszerű repülőút. Kihívás, kaland, kiteljesedés. 5 hónap, tele lehetőségekkel. Egy félév Erasmus Groningenben.

Kedves barátaim, ismerőseim! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy időről-időre helyzetjelentés adjak magamról, illetve betekintést engedjek az Eramusos mindennapokba. 

Néhány alapvető információ: A University of Groningen (a világ TOP100 tagja nagyjából minden fontos listán) vendéghallgatója leszek, a Spatial Sciences karon fogok tanulni - többnyire társadalomföldrajzi témájú kurzusokra fogok járni. Egy 50 fős Erasmus koliban fogok lakni - nagy, kétfős szobák, extra galériával. A város maga Észak-Hollandia központja, nagyjából 200.000 ember lakja, ebből minden ötödik egyetemista. Egy 2007-es EU felmérés szerint Groningen a lakosai által legkedveltebb város Európában. Nem tűnik rossz helynek :)

Egyelőre nagyon pozitív élményeim vannak a fogadóimmal. Bármilyen ügyben kerestem akár a szállást, akár az egyetemet, pár órán belül érkezett a válasz. Mindenki segítőkész, lehet érezni, hogy egy jól működő, bejáratott rendszerbe csöppentem bele, és hogy itt tényleg a hallgató az első, minden a mi helyzetünk megkönnyítésének van alárendelve.

Most még a hátralevő 3 vizsgámra koncentrálok, de már fél szemmel nyilván a jövőbe tekintek. Célom lesz, hogy a kintlétem alatt is próbáljam minél több emberrel tartani a kapcsolatot, de bíztatok mindenkit, hogy ha érdekel, mi van velem, vagy úgy gondolod engem érdekelne hogy megy sorod, írj majd nyugodtan! :)

Hamarosan jelentkezek ismét!

Üdvözlettel,

Bence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandhonapok.blog.hu/api/trackback/id/tr3412125931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása